Administrator
ave Renegaci
Ostatnio wszedłem na forum z jeszcze nie-skonfigurowanego tak jak lubię komputera firmowego i przeraziłem się ilością reklam na naszym forum, strasznie denerwujące to jest... oczywiście na domowym kompie nie mam tego problemu
przedstawiam więc skrócony opis pozbycia się denerwujących reklam dla tych co być może nie wiedzą jak to zrobić, metoda ta usuwa reklamy z wszystkich stron, znikną więc denerwujące, migające, latające po całym ekranie pierdoły ze stron typu wp i wszystkich innych
ja używam przeglądarki firefox więc to jej będzie dotyczył opis, jak ktoś zna podobne sposoby dla innych przegladarek (IE, Chrome, Opera) to niech się podzieli z nami
1. wchodzimy na stronkę https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1865 i klikamy 'zainstaluj'
2. w zależności od wersji firefoxa może pokazać się u góry pasek z info że program firefox nie zezwolił tej witrynie zapytać o zgodę na instalację oprogramowania, będzie tam guziczek 'zezwól' który klikamy w takiej sytuacji i instalujemy wtyczkę Ad-block po czym uruchamiamy ponownie firefoxa
3. po ponownym uruchomieniu wyświetli nam się stronka z subskrypcją filtrów dla tej wtyczki, na liście nie ma żadnej polskiej subskrypcji więc klikamy 'pokaż wszystkie subskrypcje' i tam znajdziesz 3 polskie filtry: 'BSI Polska' 'Lista Basa' i 'PLgeneral' ...możesz subskrybować wszystkie 3 ale raczej nie ma potrzeby, ja używam tylko BSI Polska i jest OK, nawet jeśli czasem wyskoczy jakaś reklama to można ją ręcznie zablokować (po najechaniu nad nią myszką opcja 'zablokuj')
dajcie znać czy są takie opcje w innych przeglądarkach
pzdr
Gość
masz pojecie co da się zrobić dzienki tym addonom ?
bo ja mam np wrzucasz skrypty i konto premium masz za free tylko w innej oprawie
kiedyś grałem w ikariam i mówię wam że to doby bajer jest tylko do wildgans nie ma za wiele kilka ułatwień nic specjalnego ponieważ ta gra jest dość mało popularna
ale za to w innych grach jak np the west travian ikariam plemiona i wiele innych konta premium mamy za free wiem bo używałem z powodzeniem
Administrator
nie rozumiem, za co masz konto premium za free?
pogrzebałem trochę w necie i znalazłem dodatek "Better WildGuns" działa poprzez wtyczkę Greasemonkey do firefoxa ale nie daje za dużo udogodnień, chociaż na razie ją testuje jeszcze znasz może jakieś inne tego typu dodatki bo ja nie mogę znaleźć...
Ostatnio edytowany przez Companero (2009-10-04 15:05:01)